Kurser

"Utbildning, problemlösning och rådgivning

för alla hundägare"Kurser

Valp/unghundskurs – för valpar och unghundar från 12 v 

Vi pratar om relationen hund – människa, principerna för trygghet, samarbete och bestämmande, miljöträning, socialisering och ensamhetsträning. Valparna får lära sig att komma på inkallning, gå fint i koppel, rätt beteende vid hundmöten, kunna slappna av i olika situationer, ”sitt”,” ligg”, hälsa ”fint” på människor, bli hanterad av ägaren och andra och att vänta på ”varsågod” i olika lägen. Fokus ligger framför allt på att du som hundägare ska få redskap för att kunna lära din hund alla färdigheter som den behöver för att ni ska få ett bra liv tillsammans.


Vardagslydnad

Vi pratar om relationen hund – människa, principerna för trygghet, samarbete och bestämmande. Hundarna får lära sig att komma på inkallning, gå fint i koppel, rätt beteende vid hundmöten, kunna slappna av i olika situationer, ”sitt”,” ligg”, hälsa ”fint” på människor, bli hanterad av ägaren och andra, några roliga aktiveringsövningar och att vänta på ”varsågod” i olika lägen. Fokus ligger framför allt på att du som hundägare ska få redskap för att kunna lära din hund alla färdigheter som den behöver för att ni ska få ett bra liv tillsammans.


Vardagslydnad fortsättning

För dig vars hund kan en del vardagslydnad; sitt, ligg, inkallning och så vidare. Här går vi vidare med momenten men i helt andra miljöer än på appellplanen och med helt andra störningar. Sitt kvar vid glasskiosken, inkallning utanför fårhagen med mera.


Prova-på bruks

Vi går igenom olika bruksmoment såsom budföring, uppletande (leta föremål), sök (leta människor) och personspår. Kursen passar både dig som funderar på att börja tävla i någon gren men också dig som "bara" vill aktivera din hund med olika sorters nosarbete. Vi jobbar med individanpassad belöningsträning.


Prova-på lydnad

Vi går igenom lydnadsmomenten för lydnadsklass 1, appellklass bruks samt nybörjarklass i rallylydnad. Kursen passar framför allt dig som funderar på att börja tävla i någon gren men också dig som "bara" vill aktivera din hund och på köpet få en bättre vardagslydnad. Vi jobbar med individanpassad belöningsträning.Jag delar ut egna kompendier med träningstips på alla kurser.


KURSER JUST NU

För närvarande har jag inga kurser. Privata träningar erbjuder jag året runt, maila på sanna@rohult.se om du vill ha hjälp med vardagslydnad eller tävlingsmoment.


VACCINATION

Valpen bör vaccineras mot parvo (hundpest) och valpsjuka samt smittsam leversjukdom vid 8 veckors ålder och sedan igen vid 12 veckor. Vid ett års ålder vaccinerar man mot parvo, valpsjuka och smittsam leversjukdom igen. För vuxna hundar räcker det att vaccinera mot parvo, valpsjuka och smittsam leversjukdom vart tredje år.


ANSVARSFÖRSÄKRING

Alla kursdeltagare måste ha gällande ansvarsförsäkring eftersom man som ägare alltid är ansvarig för skada som har vållats av ens hund. Jag vill också att alla hundar som går på kurs hos mig har en veterinärvårdsförsäkring.


LÖPTIKAR

Löptikar får delta på kurserna, vi hjälps åt så att störningen blir lagom svår för hanhundarna.