Hundarna

"Utbildning, problemlösning och rådgivning

för alla hundägare"


Mina hundar

Minst lika mycket som jag har lärt mig av alla duktiga människor jag har tränat för och med har jag lärt mig av mina hundar. Ju fler hundar man har haft förmånen att leva med, desto mer ödmjuk blir man inför canis lupus familiaris har jag märkt. Jag har - tillsammans med min man - haft sex hundar av tre olika raser.

 

Vi äger och tränar alla våra hundar gemensamt, men i praktiken är det mest jag som planerar och instruerar;-)


Korad SPH III RLD N RLD F Daneskjold Nike

Belgisk vallhund/malinois

2007 -

Certpoäng i elitklass spår, 2 cert i elitklass skydds, ett förstapris i lydnadsklass 1, MT 508 p. Efter pension från bruks/lydnad har Nike tävlat nosework och rallylydnad. I NW har Nike har gk doftprov/eukalyptus och har gjort några clearround-tävlingar. Vi tränar numera mest specialsök (röd kong). I rally har Nike erövrat titlarna RLD N samt RLD F.


Krokasmedens Gladiator "Gadd"

2008 -

Omplacering som kom till oss vid 1,5 års ålder, 3 cert i elitklass skydds, MT 457 p. Gadd deltog i SM i skydds 2016. Han har g k doftprov/eukalyptus. Gadd är sjukpensionär p g a en utsliten armbåge och tränar specialsök (röd kong) och lite annat för skojs skull.


 

SKH III SÖKH I RLD N RLD F RLD A Krokasmedens Ditte

Belgisk vallhund/malinois

2014-

Nikes valp som föddes hemma på Röhult och har stannat kvar här. Godkänd i elitklass skydds. Ditte har ett andrapris i klass 2 i lydnad och är godkänd i lägre klass sök. I slutet av sommaren 2019 fick Ditte problem med ryggen och vi har därför lagt brukset på hyllan. I rallylydnaden har hon uppnått titlarna RLD N, RLD F och RLD A. Under hösten 2020 kommer vi att tävla mästarklass och jaga ett championat. Även Ditte har börjat med specialsök (röd kong). Förhoppningsvis blir det även en eller några starter i lydnadsklass 2 under hösten 2020.ÄNGLAHUNDAR

HULATORPETS LILLA RAISSA "MOLLY"

Berner sennen

1998 - 2007

Svensk lydnadschampion, 30:e plats på Lydnads-SM 2002, certpoäng i elitklass spår. Molly var också filmstjärna och var med i flera av Irene Huss-filmerna.KORAD DEMONEN'S ILA

Schäfer

2000 - 2007

6 cert i rapport, 9:e, 10:e samt 14:e plats på SM i rapport 2003, 2004 och 2005. 1 cert i elitklass spår. Ila fick inte titeln Svensk bruksprovschampion eftersom hon aldrig fick mer än ett 3:e pris på utställning.


DEMONEN'S PAXXA

Schäfer

2003 – 2015

Uppflyttad i elitklass rapport, godkänd i högre klass spår och 1:a pris i elitklass lydnad. Blev sjukpensionär när hon var 6 år gammal pga ryggbesvär men levde ett gott liv som en glad familjehund tills hon blev nästan 12 år.